Aloita liikunta Forever Myllypurossa

Kuntoilun aloittaminen

Kuntoilun aloittaminen on hauskaa ja helppoa: se ei yleensä vaadi kalliita välineiden hankkimista. Esimerkiksi kuntosaliharjoitteluun ja ryhmäliikuntatunteihin osallistuminen on helppoa, mukaan tarvitset vain:

  • T-paidan, urheiluhousut tai shortsit ja sisäurheilukengät

  • Juomapullon

  • Hikipyyhkeen

  • Suihkuvälineet

Ja näillä pääset jo hyvään vauhtiin!

 

Miten aloitan kuntoilun – aseta realistiset tavoitteet

Tavoitteet ohjaavat tekemistä, joten aluksi on hyvä arvioida itse, miten ehdit kuntoilla. Esimerkiksi lapsiperhekiireiden tai hektisen työn takia voi olla, että et pääse treenaamaan niin usein kuin haluat. Tämä on ihan ymmärrettävää: kun alussa huomioit arjen realiteetit, tavoitteet tulee asetettua oikein, eikä tule syyllistettyä itseään turhaan – ja näin treenaaminen on mukavaa!

 

Miksi kuntosaliharjoittelu kannattaa?

Kuntosaliharjoittelu on yksi monipuolisimmista kuntoilun muodoista, koska se on helppo aloittaa ja tulokset näkyvät usein nopeasti. Lihakset kasvavat ja kiinteydyt, sillä kulutat energiaa myös lihaskuntotreenin jälkeen.

Kuntosaliharjoittelu parantaa ryhtiä ja ennaltaehkäisee monia vaivoja, kuten vaikkapa selkäkipuja tai yleistä kangistumista. Hyvän kuntosalitreenin jälkeen kannattaa muistaa rauhalliset venyttelyt: liikkuvuus pysyy näin hyvänä!

Kuntosaliharjoittelu sopii mainiosti niin vammoista kuntoutuville, aktiiviurheilijoille kuin kuntourheilijoille.

 

Aloita rauhallisesti

Maltti on valttia aloituksessa. Jos lihaskuntoharjoittelu on sinulle uutta, voit hyvin aloittaa esimerkiksi 1-2 harjoittelukerralla. Tästä voit myöhemmin siirtyä esimerkiksi 3-4 harjoittelukertaan viikossa.

Yllä mainitut treenimäärät riippuvat erittäin paljon sinusta itsestäsi ja tavoitteista. Tavoitteesi voivat olla:

  • Voimakas lihasten kasvatus

  • Pieni painon pudotus ja kiinteytys

  • Yleinen paremman hyvinvoinnin hakeminen

  • Lihastasapainon parantaminen

 

Juttele siis aluksi henkilökuntamme kanssa, miten pääset parhaiten vauhtiin.

Jos olet ensikertalainen meillä, autamme mielellään kaikissa kysymyksissä. 

Jos olet itsenäinen kuntoilija, emme turhaan häiritse sinua. Jos sen sijaan tarvitset henkilökohtaista apua tai tsemppaajaa, olemme tukemassa sinua. Lue tarkemmin: Palvelut (kerromme lisää ohjauksesta ja avusta, jonka tarjoamme).